فرار از رکود
رئیس صندوق بینالمللی پول: اقتصاد آمریکا در مسیر فرود نرم قرار دارد زیرا سیاست پولی این کشور، تورم را بدون واردکردن اقتصاد به رکود، کاهش داده است.
به گزارش عصرسازندگان، رئیس صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ در مجمع جهانی کسبوکار در نیویورک در حالی مسیر اقتصاد آمریکا برای فرار از رکود را مورد تایید قرار داد که فدرال رزرو آمریکا طی دو هفته اخیر، خود را آماده اعلام کاهش نرخ بهره و پایان یک دوره اقتصادی در آمریکا کرده بود.
کریستالینا جورجیوا؛ رئیس صندوق بینالمللی پول با تائید مسیر اقتصاد آمریکا برای فرار از رکود، از این کشور بهعنوان بزرگترین اقتصاد جهان نام برد که در دورانی که بیشتر کشورهای جهان با کندی اقتصاد دستوپنجه نرم میکنند، از رشد اقتصاد جهانی حمایت کرده است.
کریستالینا جورجیوا در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: فدرال رزرو بهطورکلی با نگهداشتن نرخ بهره در بالاترین حد خود قبل از کاهش نیم واحدی در اوایل ماه جاری، عملکرد درستی داشته است.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد تورم آمریکا اظهار داشت: اقتصاد آمریکا در موقعیت بسیار خوبی است. آمریکا به اقتصاد جهانی کمک کرده است تا در این زمان بسیار دشوار سرپا بماند.
جورجیوا، که قرار است دومین دوره پنجساله رهبری این سازمان جهانی را در اول اکتبر آغاز کند، از بازارهای نوظهور در آسیا بهعنوان حامیان توسعه اقتصاد جهانی نام برد.
وی تکرار کرد: صندوق بینالمللی پول رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری ۳٫۲ درصدی میبیند و این صندوق قرار است پیشبینی خود را در چشمانداز اقتصاد جهانی در ماه آینده طی نشستهای سالانه خود بهروزرسانی کند.
تداوم سرد شدن بازار کار، عامل براندازی اقتصاد آمریکا
پیشبینیهای گستردهای وجود داشت مبنی بر اینکه افزایش تهاجمی نرخ بهره توسط فدرال رزرو بهاندازه ۵٫۲۵ واحد درصد بین مارس ۲۰۲۲ و جولای ۲۰۲۳ فقط با ایجاد رکود میتواند تورم را کاهش دهد.
مدلسازی اقتصادی بلومبرگ در سال ۲۰۲۲ احتمال وقوع رکود اقتصادی تا اکتبر ۲۰۲۳ را ۱۰۰ درصد نشان میداد.
در این رابطه لری سامرز؛ وزیر خزانهداری سابق در سال ۲۰۲۲ گفته بود: کاهش تورم، به تداوم چندساله نرخ بیکاری بالای ۵ درصد نیاز دارد.
در عوض، تورم از بالاترین سطح کنونی خود، یعنی ۹ درصد در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن ۲۰۲۲ در سال گذشته به ۲٫۶ درصد در پسزمینهای با بازار کار قدرتمند کاهش یافت. آنچه در سال ۲۰۲۱ بهعنوان بازار کار بیشازحد داغ شناسایی میشد، با ورود افراد بیشتر به نیروی کار و کاهش تعداد فرصتهای شغلی توسط شرکتها، به تعادل رسیده است.
افزایش نرخ بهره فدرال رزرو باعث رکود در بازار سهام در سال ۲۰۲۲، انجماد در بازار مسکن و یک بحران بانکی منطقهای در مارس ۲۰۲۳ شد. اما هیچیک از این سه مورد برای براندازی اقتصاد آمریکا کافی نبودند. آنچه خطرآفرین بود؛ تداوم خطرناک سرد شدن بازار کار بود، این به آن معنی است که بانک مرکزی برای شروع کاهش نرخها بیشازاندازه انتظار کشیده است.