تقسیم استان تهران به دو استان شرقی و غربی
تقسیم تهران به دو استان شرقی و غربی بر اساس ضوابط قانونی در حال پیگیری است.
به گزارش عصرسازندگان، تقسیم تهران به دو بخش شرقی و غربی موضوعی است که تاکنون از سوی رئیس جمهور، وزیر کشور و استاندار تهران مطرح شده است. رئیس جمهور اواخر آبان ماه سال گذشته در جریان سفر به شهریار تاکید کرد که تقسیمات کشوری غرب و شرق استان تهران نیازمند تغییرات جدی است. با توجه به توسعه شهرهای اندیشه، شهریار و دیگر شهرستانهای اطراف باید در تقسیمات کشوری تجدیدنظر شود.
نظر دولت درباره تقسیم تهران
احمد وحیدی؛ وزیر کشور گفت: تقسیم تهران به دو استان شرقی و غربی بر اساس ضوابط قانونی در حال پیگیری است و در صورت به نتیجه رسیدن تاثیری بر روی حوزه انتخابیه ری و شمیرانات نخواهد داشت و آنها همچنان در حوزه انتخابیه تهران باقی خواهند ماند.
شهریور ماه سال گذشته بود که استاندار پایتخت جزئیاتی از تقسیمبندی تقسیمات کشوری غرب و شرق استان تهران اعلام کرد و گفت که برای غرب استان تهران با مرکزیت شهریار پیشبینیها و پیشنهادهایی شده است. بخش دیگر هم به شرق تهران مربوط است که با مرکزیت ورامین یا دماوند شکل خواهد گرفت.
او در حالی به انجام این تقسیمات تا پایان دولت سیزدهم اشاره کرد که نمایندگان مجلس تاکید کردند ثبت تقاضا برای تفکیک استانهای بزرگ در مجلس افزایش یافته است.
مجلس چندین دهه است که تقاضای تفکیک و جداشدن از تهران را دارد اما طبق گفته محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس طرحهای پیشنهادی مجلس تفکیک برخی استانها آمده است، اما هیچکدام به صحن نیامده و اعلام وصول نشده است.
نظر استاندار درباره تقسیم تهران
علیرضا فخاری؛ استاندار تهران درباره تشکیل استانهای شرقی و غربی تهران گفت: تقسیمات استانی براساس تصمیماتی است که از پیش اتخاذ شده و هنوز کارهای مطالعاتی به پایان نرسیده است، بنابراین باید مقداری تأمل کرد.
بر اساس یافتههایی که از سراسر استان داریم، برخی مخالف و برخی موافق این طرح هستند و هر یک استدلالهایی دارند، اما باید در فضایی منطقی و معقول به موضوعات تقسیمات بپردازیم و به دور از احساسات و نگرشهای سیاسی و نیز منطبق با شرایط محیطی و منطقهای تصمیمگیری شود که زمینهساز رفع مشکلات مردم باشد.
در تقسیمات کشوری باید به نقطهای از اطمینان بخشی برسیم که مردم میتوانند، زندگی توأم با آرامش داشته باشند و در حوزههای زیرساختی مشکلاتی از قبیل تأمین آب و برق، حملونقل و ارتباطات و … وجود نداشته باشند.
فخاری تصریح کرد: اگر قرار است تقسیمی صورت بگیرد باید این مشکلات زیرساختی نیز مورد کندوکاو قرار بگیرد تا با تقسیمات، موقعیت برتری فراهم و خلق شود نه اینکه فرصت شرایط عادی از مردم سلب شود.
استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: برای رسیدن به قاعده قانونی باید فرآیندها را طی کنیم؛ در حال حاضر موضوع این تقسیم در کمیسیونهای مرتبط دولت با همه مشخصات بررسی شده و باید در هیئت دولت مورد تصویب قرار گیرد و سپس در مجلس شورای اسلامی و در نهایت در صورت قبولی، ابلاغ خواهد شد.