کمپرها برای تردد در جادههای ایران نیاز به مجوز دارند
کمپر ارسطو و کمپرهایی شبیه به آن برای تردد در جادههای ایران احتیاج به مجوز اتوکمپینگ دارند.

به گزارش عصرسازندگان، برای اینکه بدانیم کمپرهایی مانند کمپر ارسطو نیاز به چه مجوزی دارند نگاهی انداختیم به قوانین خودروهای مسافرتی که میخوانید:
بر اساس قوانین مربوط به خودروهای مسافرتی باید بدانید که این خودروها اجازه تردد در برخی از راهها را ندارند. این قوانین بر اساس ظاهر خودرو و اصول فنی خودرو تعیین میشود. نوع کاربری خودرو یکی از دیگر مواردی است که در مورد رانندگی با موتور هوم اهمیت زیادی دارد. در کارت ماشین، نوع کاربری که خودرو دارد را درج کرده اند. بر همین اساس طبق کاربردی که خودرو دارد میتوانید از خودرو استفاده نمایید.
هر یک از خودروهایی که تولید میشوند کاربریشان مشخص میشود. بنابراین زمان تولید کمپر مسافرتی، کاربری آن را در کارت ثبت میکنند. تغییر کاربری خودرو در کشور ایران غیر قانونی است. البته در برخی از موارد خاص میتوانید کاربری خودرو را تغییر دهید. این مسئله به قوانینی بستگی دارد که به صورت روزانه در کشور ایران اعلام میشود.
و اما با پایان یافتن سریال پایتخت، یکی از بحثهای مربوط به این سریال؛ کمپر ارسطو بود که کلی خواهان پیدا کرده است؛ بخاطر همین نگاهی به حقایقی درباره این وسیله حمل و نقل گردشگرپسند انداختیم:
اول بدانید که کمپر ارسطو با مجوز موقت برای استفاده در سریال پایتخت مورد استفاده قرار گرفت.
ویژگیهای کمپر ارسطو
درواقع کمپر ارسطو در سریال پایتخت، یک اتوبوس شهری است که متناسب با فضای فیلمبرداری تجهیز شده است نه متناسب فضای سفر.
برند اتوبوساش؛ عقاب هست و قیمت آن با یک سرچ ساده در گوگل پیدا میشود، اما نظرها در مورد هزینه تجهیز آن متفاوت است برخی گفته اند تا ۴-۵ میلیارد و برخی دیگر معتقدند که تا ده میلیارد هزینه کردهاند تا داخلاش را تجهیز کنند. در سوشال مدیا هم هر کسی نظری میدهد و قیمت این کمپر را تا ۳۰-۴۰ میلیارد عنوان کردهاند اما این قیمتها نیست و گرانترین کمپر مرسوم بازار ۷-۸ میلیارد است.
ساخت کمپر ارسطو چقدر زمان برده بود؟
سیروس مقدم؛ کارگردان سریال پایتخت درباره فرآیند ساخت اتوبوس(کمپر) توضیح داد: از زمانی که محسن تنابنده مشخص کرد که یک اتوبوس در فیلمنامهاش دارد که باید تبدیل به محل زندگی شود، تا زمانی که به اتوبوسی برسیم که بتواند در جاده حرکت کند و همه در آن بنشینند، حدود ۶ ماه طول کشید.
کارگردان سریال پایتخت ادامه داد: ما ابتدا سعی کردیم از شرکت واحد یک اتوبوس اسقاطی بگیریم و روی آن کار کنیم که نشد. به هر حال، فرآیند بروکراسی زمانبر بود. بالاخره اتوبوس را پیدا کردیم و حدود ۲ ماه پیمان قانع؛ طراح صحنه سریال، آن را تجهیز کرد.
مقدم تاکید کرد: مخاطب «پایتخت» هر بار دوست دارد اتفاق جدیدی ببیند، اگر مثلاً موتوری داریم که رحمت صاحبش است یک باکس با مدل خودش برایش طراحی میشود، لباسها و جزییات همه برای تماشاگر ما تازههایی دارد که در همه فصلهای «پایتخت» این کار رعایت شده است.