معماری

عزت و کرامت معماری ایران را برگردانید

‎ معمار و استاد دانشگاه ایتالیا گفت: عزت و کرامت معماری ایرانی توسط نخبگان احیا شود.

به گزارش عصرسازندگان، پروفسور لورنزو ویگوتی؛ استاد دانشگاه بولونیا ایتالیا معتقد است: نخبگان ایرانی می‌توانند عزت و کرامت معماری ایران را احیا کنند؛ معماری ایرانی حرف‌ها و پیام‌های بسیار دارد و می‌تواند گفتمان معماری جهان را غنی‌تر کند و دستاوردهای زیادی را برای دنیا فراهم سازد.

تشکیل جنبش داده‌سازی معماری تاریخی ایران

این استاد برجسته ایتالیایی پس از تحسین معماری تاریخی ایران اظهار داشت: حلقه مفقوده معماری تاریخی ایران در میزان داده‌ها و مستندات آن است.

ویگوتی که ارادت خاصی به معماری تاریخی ایران دارد، گفت: متاسفانه روی شناخت گنجینه میراث ارزشمند معماری تاریخی ایران سرمایه‌گذاری نشده است. باید یک جنبش مستندسازی و داده‌سازی در ایران شکل بگیرد. برای شکل‌گیری این جنبش باید تلاش کرد تا این میراث ارزشمند مستند شود و حجم داده‌های تاریخی ایران به قدری ارتقا پیدا کند که معماری و اثرگذاری خود را بیشتر از قبل در سطح جهانی نشان دهد.

این معمار و تاریخ‌دان ایتالیایی ادامه داد: خوشبختانه چند سالی است موجی از معماران به بحث مرمت بناهای ایرانی ورود کرده‌اند و این پروسه به جریان افتاده است، اما در بحث داده‌پردازی و مستندسازی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد که امیدوارم معماران محققی داشته باشیم که به تاریخ معماری بها دهند و آن را بنای عزت و کرامت معماری ایران کنند.

وی افزود: معماری سنتی ایران پیام‌های زیادی برای عرضه به دنیا دارد. من باور دارم بناهای یادمانی ایرنی قدیمی زیاد داریم و بسیاری از بناهای تاریخی ما در ایتالیا هم ثمره‌ای از ایران بوده که فناوری آن (خشت و آجر ) به واسطه جاده ابریشم منتقل شده است.  پس تحقیق و فهم تاثیر جاده ابریشم در انتقال فناوری موضوع ارزشمندی است تا شاید دوباره بتوانیم معماری هویتمند را توسعه دهیم.

در سال‌های اخیر ” طرح مطالعه جدید جاده ابریشم” از طرف یونسکو که این جاده را “جاده گفتگو” قلمداد کرده است، موجب شد اندیشمندان سراسر جهان برای ارتقای مباحث پیرامون گفتگوی تمدن‌ها، از این طرح استقبال کنند. درواقع راه‌اندازی جاده ابریشم باعث تبادلات مستقیم و تاثیرگذاری بین تمدن‌های قدیمی شد.

به گفته ویگوتی، به هر حال قسمتی از انتقال فناوری در بستر تاریخ اتفاق افتاده است. در مورد انتقال فناوری در دوره سلجوقیان از ایران به ایتالیا نیز بسیار جای تحقیق وجود دارد و این گفتمان‌ها و بررسی‌ها باید احیا شوند. باید بررسی شود که چگونه می‌توانیم به تاریخ معماری جهان شمول و بحث انتقال فناوری به واسطه جاده ابریشم نزدیک شویم؛ در واقع این جاده است که تحولات عناصر تاریخ معماری را شکل داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا