وزارت راه و شهرسازی

ارزآوری ۲ میلیارد دلاری صنعت قیر

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از صادرات سالانه حدود ۲ میلیارد دلار قیر خبر داد و گفت: حدود ۴۹ درصد قیر کشور را وزارت راه و شهرسازی مصرف می‌کند.

به گزارش عصرسازندگان، محمدمهدی حیدری امروز (سه شنبه) در نشست خبری شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات گفت: در حال حاضر ۵.۵ میلیون تن قیر در کشور تولید می‌شود که از این میزان حدود ۲.۵ میلیون تن به مصرف داخلی می‌رسد؛ بنابراین سه میلیون تن مازاد بر نیاز داخلی داریم که صادر می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: این میزان قیر به کشورهای آفریقایی، حاشیه خلیج فارس و چین صادر می‌شود.

حیدری تصریح کرد: تلاش داریم با کاهش مصرف قیر در محصول آسفالت، میزان صادرات را افزایش دهیم.

وی با بیان این‌که وزارت راه و شهرسازی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده قیر و آسفالت کشور است، اظهار کرد: حدود ۴۹ درصد قیر کشور را وزارت راه و شهرسازی و ۲۰ درصد نیز در بنیاد مسکن و سایر ارگان‌ها مصرف می‌شود.

به گفته حیدری، مدیریت یکپارچه توزیع قیر تهاتری کشور به‌عهده وزارت راه و شهرسازی است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری این‌که با کمک بخش خصوصی ۵۰ آزمایشگاه در کارخانه‌های تولیدی مستقر شده است، اضافه کرد: از حدود ۵ میلیون تن تولید سالانه قیر کشور، حدود ۳ میلیون قیر صادر می‌شود که این بخش ارزآوری حدود میلیارد دلاری را به همراه دارد.

افزایش طول عمر قیر و آسفالت

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این‌که به دلیل ارزآوری به‌دنبال کاهش مصرف قیر در آسفالت با استفاده از فناوری‌های نوین هستیم، گفت: یکی از موانع صادرات قیر مشکلات مربوط به تعهد ارزی است که امیدواریم برای حل این مانع وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، راهکاری را در نظر بگیرند.

حیدری گفت: ۳۰۰ هزار کیلومتر راه در کشور وجود دارد که در نگهداری آنها با چالش‌های جدی روبه‌رو هستیم و به همین دلیل در نظر داریم از توان شرکت‌های دانش بنیان در حفظ و نگهداری جاده‌ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه کیفیت قیر و آسفالت به کار گرفته شده در جاده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: اعتبارات ما در این بخش محدود است، بر این اساس نامه بهینه سازی هزینه‌ها در حوزه احداث و نگهداری جاده‌ها را باید جدی گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه کیفی‌سازی قیر در دستور کار قرار دارد، گفت: اکنون برای افزایش طول عمر قیر و آسفالت در آزادراه‌ها با بخش خصوصی توافقاتی انجام شده است تا عمر این محصول به ۱۵ تا ۲۰ سال برسد؛ این در حالی است که اکنون طول عمر قیر مصرف شده در آزادراه‌ها حدود پنج تا ۶ سال است.

همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات، هشتم تا دهم آبان ماه با حضور کارفرمایان و پیمانکاران در این صنعت در مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی برگزار می‌شود.

از جمله محورهای این همایش، قیر و فرآورده‌های قیری، مخلوط‌های آسفالتی، مدیریت روسازی و روش‌های نگهداری و بهسازی، توسعه پایدار در صنعت قیر و آسفالت (بازیافت آسفالت)، تحلیل و طراحی روسازی، تثبیت لایه‌ها و روسازی‌های مرکب، آزمایش‌های غیر مخرب روسازی است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button