انجمن و تشکل ها

بازار مسکن آماده یک انفجار می‌شود / انتظارات بخش خصوصی از مسئولین دولتی

اگر افزایش تراکم و دپوی سرمایه در بازار مسکن مهار نشود به زودی با انفجار قیمت مسکن مواجه خواهیم شد.

به گزارش عصرسازندگان، مهم ترین راه حلی که در شرایط کنونی قابل تجویز است، جلوگیری از سرمایه‌ای شدن و سوداگری زمین و مسکن است. کم‌هزینه بودن دپوی سرمایه در بخش مسکن موجب شده تا به رغم وجود میلیون‌ها خانه خالی در کشور، هزینه‌های اجاره و تعویض مسکن به شکل بی‌ضابطه‌ای افزایش یابد. منوچهر خزدوز؛ عضو انجمن صنفی مسکن و ساختمان تهران در گفتگو با عصرسازندگان بازار مسکن و ساخت‌و‌ساز را به طور جداگانه ارزیابی کرد و پس از شناسایی مسائل؛ راهکارهای مناسبی ارئه داد که در ادامه می‌خوانید…

منوچهر خزدوز؛ عضو انجمن صنفی مسکن و ساختمان تهران پس از ارزیابی بازار مسکن، گفت: با مهار تراکم ساختمان و دپوی سرمایه در بازار مسکن و احیای بافت فرسوده توسط فناوری مدرن پیمانکاران ایرانی می‌توان بسیاری از معضلات بازار مسکن و ساخت‌و‌ساز را رفع کرد.

اگر وسع‌تان می‌رسد خانه بخرید

عضو انجمن صنفی مسکن و ساختمان تهران در مورد مسکن به عنوان محل سرریز سرمایه‌ها گفت: مسکن این ویژگی را دارد که هزاران میلیارد تومان سرمایه را به سرعت تبدیل به ارزش افزوده کند. ضمن اینکه امکان از دست رفتن سرمایه در این بخش کمتر است.

خزدوز ادامه داد: کسی پولش را در بانک بلوکه نمی‌کند اما، در مسکن بلوکه می‌کند. بسیاری مسکن می‌سازند و نمی‌فروشند حتی با وجود جریمه، چون تورم میزان جریمه را جبران می‌کند. بنابراین ما باید از افزایش تراکم و انبار کردن مسکن جلوگیری کنیم.

وی افزود: تاکنون دولت نتوانسته با مبالغ جریمه جلوی رشد خانه‌های خالی را بگیرد. همانطور که تورم باعث رکود بازار مسکن شده است، برج‌های خالی ازسکنه منطقه ۲۲ با سرریز سرمایه‌هایی که تجمیع پیدا کرده نیز به قفل شدن بازار مسکن کمک کرده است که اگر هیچ گشایشی ایجاد نشود با انفجار قیمتی مسکن مواجه خواهیم شد.

خزدوز به بنیه مالی جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: بنیه مالی جامعه دیگر در شرایط تعویض نیست کما اینکه در شرایط اجاره هم نیست. طبق گفته مشاوران املاک، بازار فروش املاک خواب و اجاره راکد است و اکثر مستاجرها به تمدید ملک رضایت داده‌اند؛ گویی توان جابجایی در مقیاس بزرگ هم وجود ندارد.

وی پیشنهاد داد: اگر مردم وسعشان می‌رسد، خانه بخرند؛ اما این در حالی‌ست که جامعه‌ امروز خصوصا جوانان که به مرحله ازدواج و خانه‌دار شدن -چه استیجاری چه خریداری- رسیده‌اند، به دلیل ضعف مالی توانایی خرید یا اجاره خانه‌ مطلوب‌ را ندارند. حتی کسانی که ملک دارند و در صدد بهینه کردن آن هستند نیز باید مابه تفاوت اضافه مساحت بپردازند که بقدری زیاد است که امکان آن نیز فراهم نیست و تمدید قرارداد استیجاری تنها اتفاقی است که این روزها رونق دارد.

سازندگان ایرانی می‌توانند کشورشان را بسازند

عضو انجمن صنفی مسکن و ساختمان تهران در مورد بازار ساخت‌و‌ساز اظهار داشت: ما هنوز مشکل زمین داریم و بیشترین سرمایه در زمین خوابیده است. زمین‌هایی که دولت پیشنهاد می‌دهد به دلیل تصدی و اخذ انواع ضمانتنامه‌ها معمولا مورد استقبال سازندگان قرار نمی‌گیرد.

خزدوز  درمورد تکنولوژی نوین گفت: ما با  تکنولوژی نوین ساخت‌و‌ساز، می‌توانیم سبک‌سازی و سریع سازی را اجرا کنیم. اما ضوابط شهرداری به ما اجازه استفاده از تکنولوژی نوین را نمی‌دهد. در جایی که مصالح و متریال وطنی به کشورهای خارجی صادر می‌شود و به تیم‌های اجرایی ایرانی انواع پروژه‌های عمرانی محول می‌شود؛ روا نیست پروژه‌ها به غیرایرانی سپرده شوند. تیم‌های اجرایی ایرانی می‌توانند خودشان کشورشان را بسازند.

وی تاکید کرد: ما در انجمن ۲۵۰ شرکت هستیم که آمادگی اجرای سازه مدرن را داریم، ما بارها گفته‌ایم مصالح و متریال ایرانی وجود دارد اگر مسئولین فکر می‌کنند نقصانی در اجرای تکنولوژی وجود دارد دوره‌های آموزشی لحاظ کنند. بعضی از تیم‌های اجرایی ما در برخی رده‌ها سنتی کار می‌کنند که می‌توانند به سمت مدرن‌سازی متمایل شوند و با تکنولوژی اجرای جدید آپدیت شوند. چرا شرکت‌های ما باید به کانادا یا کشورهای همجوار بروند و با شرایط و قراردادهای مختلف مواجه شوند در حالی که کشور خودمان فرصت‌های سازندگی فراوان دارد.

خزدوز توضیح داد: در سیستم نوین مد نظر دیوارهایی با ضخامت۲/۵ سانتی متری روی سازه فولادی LSF سوار می‌شوند؛ با این سیستم میلگرد و بتن حذف می‌شود و پروژه سریع‌تر پایان می‌یابد. اجرای سیستم LSF با استانداردهای ملی مقررات ساختمانی و مقاومت در برابر زلزه مطابقت دارد. در این نوع سیستم ساخت همه متریال‌ها به صورت آماده سر پروژه مونتاژ می‌شوند. سازه فولادی LSF برای محل‌هایی که سرعت ساخت و مدیریت زمان اهمیت بسیار دارد، گزینه فوق العاده‌ای است؛ بنابراین به راحتی می‌توان از این طریق بافت فرسوده را احیا کرد.

وی ادامه داد: دولتمردان ما یا تکنولوژی را نمی‌شناسند یا قبول ندارند. شهرداری چرا LSF را که هم سیستم فرمول محاسبه دارد و روی چند پروژه تجربه شده و مقاومت زلزله آن تست شده قبول ندارد؟

پروژه توسط پیمانکار دارای صلاحیت اجرا شود

عضو انجمن صنفی مسکن و ساختمان تهران به دیگر مشکلات بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: فرهنگ بی‌اعتمادی دولتمردان به بخش خصوصی اجازه فعالیت NGOها، بیان مطلب و حضور در جلسات را نمی‌دهد. پشت درهای بسته و بدون مشارکت بخش خصوصی تصمیم‌ می‌گیرند که همین موضوع نقطه شروع چالش بین بخش خصوصی و دولتی است.

خزدوز ادامه داد: همانطور که بیمه مسئولیت مشکلات خارج از کارگاه را نمی‌پذیرد؛ پروژه ساخت نیز باید توسط پیمانکار دارای صلاحیت اجرا شود و نباید توسط افراد غیرمسئول وغیرکارگاهی انجام شود؛ همانطور که ما وارد اتاق جراحی نمی‌شویم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button