وزارت راه و شهرسازی

راه سخت وزیر راه و شهرسازی

آیا نخستین زن در ایران بر صندلی وزارت راه و شهرسازی تکیه خواهد زد؟

به گزارش عصر سازندگان، یکشنبه‌ای که گذشت؛ مطابق آنچه از پیش تعیین شده و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی هم گفته بود، بالاخره کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، معرفی شد و گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی نیز در میان ناباوری برخی؛ معرفی شد. مسعود پزشکیان «فرزانه صادق مالواجرد» را در این لیست قرار داد و به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس معرفی کرد.

راه سخت وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم از همان ثانیه‌های اول قرائت نامه رئیس‌جمهوری، آغاز شد. درست در زمانی که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حال قرائت، نامه اعلام اسامی وزرای پیشنهادی بود، وقتی به نام گزینه پیشنهادی راه و شهرسازی رسید، واکنش نمایندگان مجلس و اصواتی که نشان از نارضایتی بود، جلب توجه می‌کرد.

اصوات و واکنش‌هایی که باعث شد از همان زمان، بسیاری از کارشناسان بر این موضوع تاکید داشته باشند که به احتمال زیاد «فرزانه صادق مالواجرد» از مجلس رای اعتماد نخواهد گرفت. موضوعی که به نوعی دیگر در زبان معاون اول رئیس جمهوری نیز جاری شد.

محمدرضا عارف درست در زمانی که انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده در دولت سیزدهم، به او معترض شد «چرا از تعداد بیشتر زنان در کابینه استفاده نشده است» گفت: بگذارید رای اعتماد همین یک نفر را بگیریم! تا بعد…» آنچه عارف گفت نیز بر این موضوع تاکید دارد که مسیر وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برای اخذ رای اعتماد مسیری بسیار سخت و پر مشقت است.

«فرزانه صادق مالواجرد» که حالا به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و تنها زن در کابینه چهاردهم  معرفی شده است؛ پیش از این به عنوان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در این وزارتخانه فعالیت داشته است. او دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دارد و غیر از وزارت راه و شهرسازی، مدت کوتاهی نیز در شهرداری تهران سابقه خدمت دارد.

«سید مرتضی محمودی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را فردی مثبت و باسابقه در حوزه مدیریتی می‌داند و معتقد است: با توجه ‌به سوابقی که وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت چهاردهم دارد، شخصی مثبت در حوزه مدیریتی به شمار می‌رود.

به گفته او مجلس شورای اسلامی تلاش دارد در یک تعامل کلی از مسائل سیاسی دور شود و با نگاهی عمل‌گرایانه، مدافع منافع ملت و کشور باشد و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پس از بررسی نهایی برنامه‌ها اعلام خواهد شد.

«زینب قیصری» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر نیز اعتقاد دارد: با توجه به اینکه خانم صادق مالواجرد از بدنه وزارت راه و شهرسازی بوده و تمامی فعالیت‌های حرفه‌ای او در وزارتخانه انجام شده است، می‌تواند در صورت موافقت اکثریت اعضا در این مقام به خوبی ایفای نقش کند.

قیصری توضیح داد: با توجه به تحصیلات مرتبط خانم صادق مالواجرد در رشته شهرسازی و نقش راهبری و استراتژیکی که در سکانداری وزارت راه و شهرسازی در صورت انتخاب ایفا می‌کند و با توجه به برنامه‌ای که در کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارایه کرد، فضای مجلس برای انتخاب ایشان به عنوان وزیر راه و شهرسازی مساعد شده است.

اینها بخشی از نظرات نمایندگان است. نمایندگانی که معلوم نیست چقدر می‌توانند در صحن علنی و روز رای اعتماد به مجلس که شنبه آینده اعلام شده است، موثر باشند و بر نظر دیگر نمایندگان تاثیر بگذارند چون فتح الله توسلی؛ نماینده کبودرآهنگ و بهار در مجلس شورای اسلامی، گفته است: احتمال اینکه نمایندگان به سه یا چهار نفر از کابینه یپیشنهادی رای اعتماد ندهند بسیار است. ولیکن وزرای پیشنهادی به دنبال رایزنی هستند که بتوانند تغییراتی در نظر نمایندگان ایجاد کنند.

حالا باید منتظر ماند و دید قرعه رای نیاوردن به نام چند نفر از وزرای پیشنهادی خواهد افتاد و آیا وزیر راه و شهرسازی نیز در میان آنها خواهد بود یا خیر؟ آیا نخستین زن در ایران بر صندلی وزارت راه و شهرسازی تکیه خواهد زد؟

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button