شهرداری

لزوم اتصال تصفیه‌خانه‌های شهری به فاضلاب

عدم اتصال تصفیه‌خانه‌های شهری به فاضلاب موجب آلودگی خاک و محصولات کشاورزی می‌شود.

به گزارش عصرسازندگان، عدم اتصال تصفیه‌خانه‌های شهری به فاضلاب سبب شده فاضلاب در کانال‌های سطحی که وظیفه هدایت آب‌های سطحی را دارند جاری شود و این امر موجب آلودگی خاک و محصولات کشاورزی در دشت‌های پایین دست می‌شود.

گذر از بحران بی‌آبی نیازمند اقدامات جهادی

احمد صادقی در دویست و سی و نهمین جلسه شورا و پس از ارائه گزارش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص عملکرد شرکت مذکور در تذکری گفت: موضوع تصفیه خانه‌های شهری و اتصال فاضلاب خانگی  به اگوها یکی از مسائل بسیار مهمی است که عدم توجه به آن در بعضی بخش‌های شهر تهران فاجعه آمیز خواهد بود.

این عضو شورا افزود: اخیرا در بازدید از ناحیه ۳ منطقه ۱۹ مشاهده شد که سیستم فاضلاب شهری آن به علت نبود تصفیه‌خانه شهری دچار پس زدگی فاضلاب شده و همین موضوع سبب ایجاد جاری شدن آب‌ به خیابان‌ها شده است.

وی افزود: در شرایطی که کانال‌های سطح شهر وظیفه هدایت آب‌های سطحی دارند؛ شاهد هستیم در این کانال‌ها  فاضلاب شهری روان بوده و این در حالی است که  این آب‌ها به دشت‌های پایین دست می‌روند و موجب آلودگی خاک و محصولات کشاورزی تولیدی می‌شوند.

تشکیل کارگروه نظارت و پایش طرح آبرسانی

صادقی ادامه داد: با اینکه در این منطقه هزینه‌های زیادی بابت لوله‌کشی فاضلاب انجام شده اما اتصال فاضلاب به تصفیه خانه‌ها صورت نگرفته است که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از تذکر خود در خصوص مخازن آب اضطراری گفت: طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران یکی از اقدامات بسیار خوبی است که انجام شده است، که به عنوان یک الگو در خصوص همکاری مجموعه حاکمیتی مدیریت شهری برای سایر کلان شهرها مطرح است.

این عضو شورا افزود: در خصوص تمدید ۵ ساله این طرح ابهاماتی وجود دارد که می‌بایست رفع شود از جمله برای نظارت، پایش و هماهنگ‌سازی، تهیه آیین نامه، استاندارد سازی و ضوابط فنی، قرار بود برای آبرسانی، کارگروه نظارت و پایش تشکیل شود و ریاست  این کارگروه بر عهده ریاست کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا و دبیری آن  با شرکت آبفا استان تهران باشد که می‌بایست در این دوره تشکیل می‌شد.

صادقی اظهار داشت: متأسفانه هیچ ارزیابی در این ۵ ساله در مدیریت بحران در این زمینه صورت نگرفته است که می‌تواند چند علت داشته باشد؛ ۱- عدم تشکیل کارگروه پایش ۲- تغییر مخازن از ۱۰۰ متر مکعب به ۵۰ متر مکعب و ۳- عدم نیاز به تجهیزات برداشت آب از این مخازن.

وی افزود: لذا می‌بایست جایی وجود داشته باشد که بر این موارد نظارت کند. برای این مهم و به واسطه لزوم پاسخگویی پیشنهاد من این است که دبیری این کارگروه با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران باشد. به عنوان مثال، این مخازن می‌بایست در برخی بیمارستان‌ها ایجاد می‌شدند اما در حال حاضر در هیچ بیمارستانی وجود ندارد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا