شهر

ورود تاکسی‌‌های برقی به ناوگان تاکسیرانی

نوسازی ناوگان تاکسیرانی کلان شهرهای کشور در حالی آغاز شده است که زیرساخت‌های ورود تاکسی‌‌های برقی به خیابان‌های تهران هنوز کامل نشده است.

به گزارش عصرسازندگان، تاکسی‌های برقی با پلاک ملی ایران در حالی رونمایی شده‌اند که رباتاکسی‌ها خیابان‌های کلان شهرهای دنیا را قرق کرده‌اند.

توسعه زیرساخت‌های تاکسی‌های برقی، نیازمند تسهیلاتی نظیر اعطای یارانه برای ساخت ایستگاه‌های شارژ، ایجاد دسترسی اختصاصی به خودروهای برقی در فضای پارکینگ‌های عمومی، ایجاد خطوط انحصاری برای عبور این خودروها و استفاده از اطلاعات آمایش سرزمین برای تخصیص فضاها به‌منظور ایجاد مراکز تعمیر و نقاط شارژ خودروهای برقی است.

علاوه ‌براین، با توجه به قطعی برق در فصل تابستان که به رویدادی عادی برای مردم تبدیل شده، عرضه خودروهای برقی به‌صورت گسترده چه پیامدهایی می‌تواند برای مصرف‌کنندگان عادی برق داشته باشد؟

تولید تاکسی‌‌های برقی نیازمند تغییرات گسترده صنعتی

تولید خودرو یا تاکسی‌های برقی نیازمند زیرساخت‌های متفاوتی است و در شرایطی که تولید خودروهای درون سوز همچنان با مشکل تامین قطعات، خدمات پس از فروش و … مواجه است؛ تولید گسترده خودروهای برقی موجب وارد شدن فشار اقتصادی بر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان خودرو خواهد شد و در شرایطی که جایگاه شارژ به اندازه کافی در شهرهای بزرگ وجود ندارد، خودروهای برقی تنها برای مصارف کوتاه‌مدت مفید خواهند بود و نمی‌توانند تأثیر بزرگی بر آلودگی هوا یا میزان مصرف سوخت داشته باشند.

تولید تاکسی‌‌های برقی با توجه به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان

رضا احمدی؛ پژوهشگر موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی درباره وضعیت خودروهای برقی اظهار داشت: بهتر است مسائل مرتبط با ارتقای بهره‌وری انرژی و دستیابی به انرژی پایدار، سیاست‌هایی نظیر توسعه باتری‌های خودروهای برقی، شبکه‌های هوشمند، منابع انرژی تجدیدپذیر و پلتفرم‌های همگرا بین بخش‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق و خودرو به جد پیگیری ‌شوند.

احمدی افزود: باید با توجه به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این عرصه، در راستای توسعه فناوری و ارتقای بهره‌وری انرژی خودروهای برقی گام برداشت.

این پژوهشگر موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی تاکید کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که می‌توان برای توسعه خودروهای برقی انجام داد، همگرا کردن ذی‌نفعان این صنعت به‌منظور کاهش اصطکاک‌های درونی و افزایش هم‌افزایی میان فعالیت‌های آنهاست.

وی ادامه داد: با توجه به تعدد این ذی‌نفعان در کشور (وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن تجارت، وزارت کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز، شرکت‌های دانش بنیان و غیره) ضروری است سند توسعه این صنعت از طریق همگرایی و هم افزایی از طریق ذی‌نفعان پیگیری شود.

توسعه تاکسی‌‌های برقی با تجربه چینی

این پژوهشگر موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های خودروهای برقی، عنوان‌کرد: می‌توان به‌منظور توسعه زیرساخت‌های خودروهای الکتریکی، از سیاست‌هایی نظیر اعطای یارانه برای ساخت ایستگاه‌های شارژ، ایجاد دسترسی اختصاصی به خودروهای برقی در فضای پارکینگ‌های عمومی، ایجاد خطوط انحصاری برای عبور این خودروها و استفاده از اطلاعات آمایش سرزمین (مکان‌یابی) برای تخصیص فضاها به‌منظور ایجاد مراکز و نقاط شارژ خودروهای برقی استفاده کرد. بر این اساس، توسعه زیرساخت‌های خودروهای الکتریکی، به‌عنوان یکی از پیش‌نیازهای اساسی توسعه خودروهای برقی در کشور باید مورد نظر قرار گیرد.

احمدی خاطرنشان‌کرد: تجربه چینی‌ها در این مورد نشان داده است که می‌توان با هدف دستیابی به مصرف پایدار، از سیاست‌هایی نظیر اعطای یارانه برای خرید وسایل نقلیه برقی، معافیت از مالیات دارایی، حذف عوارض، بازرسی فنی رایگان خودروهای برقی، ارائه تخفیف‌های بیمه‌ای، حذف محدودیت‌های رفت و آمد و غیره استفاده کرد.

در این راستا، یکی از الزامات اساسی گذار به سمت خودروهای برقی در کشور، توجه به طرف تقاضا و ارائه مشوق‌هایی در این زمینه است.

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button