نقش خارجیها بر افزایش قیمت ملک
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی از خریداری اراضی مرغوب در استان خوزستان توسط عراقیها خبر داد و گفت: بومیان خوزستان در استان، ملک و زمین نمیخرند چرا که دیگر زمینی نیست و اراضی مرغوب از سوی خارجیها خریداری شده است.
به گزارش عصرسازندگان، برخی از منتقدان بر این باورند که افزایش نقش خارجیها بر قیمت ملک و فروش زمین به اتباع خارجی در استانهایی مثل خوزستان و برخی از استانهای غربی مانند کردستان گواه این ادعاست که میتواند باعث بروز مشکلات امنیتی در این مناطق شود.
یاسر دستمالچیان؛ دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر، شاهد سرمایهگذاریهای عمانیها، قطریها و بعضا اماراتیها در بازار مسکن شیراز هستیم. در خوزستان و برخی از مناطق استانهای غربی هم سرمایهگذاران اقلیم کردستان و عراقیها حضور پیدا کردند.
عراقیها اراضی خوزستان را خریداری کردند
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ورود خارجیها به بازار مسکن ایران منجر به افزایش قیمت ملک و زمین شده تصریح کرد: بومیان خوزستان در استان ملک و زمین نمیخرند چراکه دیگر زمینی نیست و اراضی مرغوب از سوی خارجیها خریداری شده است، اگر هم باشد قیمت آن به شدت افزایش پیدا کرده چراکه تقاضای خارجیها قیمتها را بالا برده است.
دستمالچیان با اشاره به افزایش فروش ملک زمین در برخی از مناطق کشورمان به ویژه شیراز، چابهار و … ادامه داد: دستگاههای نظارتی محلی از این موضوع اطلاع دارند و برای ترفندهای خارجیها برای دور زدن قوانین راهکارهایی هم وجود دارد و میتوانیم خلاهای قانونی را پر کنیم. کاملا از ترفندهایی که با استفاده از آن ممنوعیت فروش زمین و ملک به خارجیها را دور میزنند، مطلع هستیم.
وی درباره ورود اتباع خارجی و سرمایهگذاران غیر ایرانی به بازار مسکن کشورمان اظهار داشت: به طور قطع با ورود سرمایه گذار خارجی به کشورمان مخالف نیستیم، اما سرمایهگذاری آنها در بخش بازار مسکن و نه تولید مسکن، مخالف هستیم و خرید ملک از سوی خارجیها با ترفندهای دور زدن قانونِ ممانعت فروش زمین، ملک و مسکن به خارجیها منجر به ایجاد اخلال در شبکه توزیع میشود و باعث افزایش قیمتها در این بازار خواهد شد.
دستمالچیان افزود: مردم باید در این باره و تبعات فروش املاک و زمین به خارجیها آگاه شوند و این موضوع باید به مطالبه عمومی تبدیل شود.
مهاجرت خوزستانیها به ملایر
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: در حال حاضر، شاهد سرمایهگذاریهای عمانیها، قطریها و بعضا اماراتیها در بازار مسکن شیراز هستیم. همچنین سرمایه گذاران افغان وارد بازار مسکن چابهار شدهاند. در خوزستان و برخی از مناطق استانهای غربی هم سرمایهگذاران اقلیم کردستان و عراقیها حضور پیدا کردند.
دستمالچیان با اشاره به وضعیت عجیب بازار مسکن در خوزستان اظهار داشت: اخیرا بازدیدی از شهرهای استان غربی و ملاقات فعالان اقتصادی این شهرها داشتم و گفته شد که امروز قیمت مسکن در شهری مانند ملایر ۲۰ الی ۳۰ درصد با قیمت مسکن در پایتخت فاصله دارد و علت این افزایش قیمت مسکن در ملایر را مهاجرت خوزستانی به این شهر عنوان کردند.
وی ادامه داد: شهرهای شمالی خوزستان به سمت ملایر مهد انگور و صنعت مبل سازی است و این منطقه از لحاظ اشتغال بسیار پویاست؛ به همین دلیل نیاز به الحاق زمین به ملایر داشتند. در این شرایط جمعیت و تقاضای خوزستان به ملایر سرریز میشود و وضعیت بازار مسکن ملایر هم به هم میریزد و این وضعیت به اراک هم میرسد و سرمایه گذار خارجی در این بازار مسکن چنین اثرات مخربی در بازار مسکن میگذارد.
دستمالچیان ادامه داد: چرا سرمایه گذار خارجی وارد سیستان و زاهدان نمیشود؟ در حال حاضر قیمت خانه در زاهدان از قیمت ساخت ارزانتر است، اما در چابهار قیمت مسکن رو به افزایش است. فرصت برای افزایش سرمایه گذاری در بازار مسکن زاهدان وجود دارد و منطقه پهناوری است، اما توجه خارجیها به سمت چابهار است.
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در حوزه خرید ملک آسیب به اقتصاد کشور است، اظهار داشت: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید مسکن در ملایر، امروز هنر و صنعت منبتکاری ایرانی در حال از بین رفتن است و توجه همه به بازار مسکن جلب شده و هر چه زمین به ملایر الحاق شود بلافاصله به فروش میرود و این وضعیت در شیراز و چابهار نیز دیده میشود.