نخستین گرامیداشت روز ملی صنعت تهویه مطبوع برگزار شد
فعالان و مسئولان صنعت تهویه مطبوع ایران گرد هم آمدند تا ضمن گرامیداشت نخستین دوره روز ملی صنعت تهویه مطبوع ایران؛ فرصتها و تهدیدهای پیش روی این صنعت را مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش عصرسازندگان، نخستین دوره گرامیداشت روز ملی صنعت تهویه مطبوع ایران با مشارکت گسترده فعالان این صنعت با حضور ابراهیم شیخ؛ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، ایرج رهبر؛ رئیس انجمن انبوه سازان، پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران و عضو سازمان نظام مهندسی، در باشگاه ریاست جمهوری تهران برگزار شد.
مهدی بستانچی: اصلاح مصرف انرژی یک ضرورت ملی است
مهدی بستانچی؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع ایران اظهار داشت: بر اساس آخرین برآوردها، حجم بازار سالانه صنعت تهویه مطبوع ایران، از مرز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته است.
وی ادامه داد: در این صنعت، بیش از ۶۰۰ شرکت در بخشهای تولید، طراحی، اجرا و خدمات پس از فروش فعالیت میکنند، این یعنی هزاران فرصت شغلی، صدها مهندس و کارشناس، و هزاران پروژه عمرانی که بدون ما، متوقف میمانند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع ایران در مورد مصرف برق این سیستمها، در تابستان گفت: سیستمهای تهویه مطبوع در تابستان ، سهمی تا ۴۰ درصد از پیک مصرف برق کشور را به خود اختصاص میدهند. این آمار بهویژه زمانی نگرانکنندهتر میشود که بدانیم بسیاری از این سیستمها، راندمان پایین، طراحی غلط و نصب غیراصولی دارند.
وی با اشاره به شرایط بحرانی انرژی و آب کشور، تاکید کرد: اصلاح مصرف انرژی در صنعت تهویه مطبوع، دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت ملی و راهبردی است.
بستانچی در انتهای سخنانش به آمادگی انجمن برای همکاری با دولت، مجلس، دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان، سازمان ملی استاندارد، شهرداریها، و تمام نهادهای تصمیمساز، در قالب برنامه ای ملی تاکید کرد و گفت: بیشک اگر برنامهای ملی در راستای ارتقای بهرهوری، کاهش مصرف انرژی، استانداردسازی واقعی، حمایت از تولید باکیفیت تدوین شود؛ در گشودن مسیر صادرات نیز موفق خواهد بود که این امر بدون خواست و حمایت جمعی، به ثمر نمینشیند.
ابراهیم شیخ: در توسعه برنامههای صادرات محور جدی باشیم
ابراهیم شیخ؛ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع ایران را یکی از انجمنهای فعال کشور دانست و تصریح کرد: این انجمن بیش از ۸۵ عضو دارد و ۶۳ هزار نفر در این صنعت فعالند و جزء صنایع Hight-Tech به شمار میرود که از طریق آن تبادل تکنولوژی بالایی با دنیا داریم.
به گفته شیخ، صنعت تهویه مطبوع از صنایع بسیار کاربردی و راهبردی است و رویکرد انرژی در آن باید به لحاظ فناوریهای نو، تجهیزات و دستگاهها مدیریت شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید ازیک سو محصولات با مصرف انرژی A+ وA را جایگزین محصولات انرژیبر کنیم و از سوی دیگر در توسعه برنامههای صادرات محور بکوشیم.
ایرج رهبر: صنعتگران حوزه تهویه مطبوع بازوهای مکمل سازندگان ساختمان هستند
ایرج رهبر؛ رئیس انجمن انبوه سازان تهران، صنعتگران حوزه تهویه مطبوع را مکمل و بازوی سازندگان حوزه ساختمانی عنوان کرد و گفت: انسجام و همبستگی سازندگان صنعت ساختمان و تولیدکنندگان صنعت تهویه میتواند منجر به افزایش خدمات فنی و مهندسی شود و بازدهی بالایی را در این زمینه به ارمغان بیاورد.
رئیس انجمن انبوه سازان تهران تصریح کرد: بر طبق آمارها، در گذشته خدمات فنی و مهندسی در کشور بیش از ۲۵ میلیارد دلار بوده اما در حال حاضر این رقم با کاهشی چشمگیر به زیر یک میلیارد دلار رسیده که امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات، مشکلات حوزههای صنعت کاهش یافته و میزان خدمات به حد اعلایی برسد.
رهبر در انتها، بر اهمیت صنعت ساختمان و ضرورت هم افزایی تشکلهای مربوطه از جمله انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع و انجمن انبوهسازان تاکید کرد.
پیروز حناچی: تعبیه برچسبهای کاهش اتلاف انرژیبر روی ساختمانهای بهینهشده میتواند کارساز باشد
پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران با اشاره به مشکلات و ناهمواریهایی که دولت در زمینه انرژی با آن روبروست اظهار داشت: مهمترین عامل پیش روی دولت ناترازی انرژی است که تنها در بخش صنعت ساختمان اعم از تجاری و صنعتی ۳۴ درصد هدررفت وجود دارد.
حناچی پیشنهاد کرد: یکی از تلاشهای خوب دولت برای کاهش اتلاف انرژی، تعبیه برچسبهایی است که بر روی لوازمخانگی دیده میشود که این طرح را میتوان بر روی ساختمانهای بهینهشده نیز انجام داد.
این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: هرچند شرایط تحریم و نامتعادل بودن قیمت ارز، شرایط تولید را سخت و ناهموار کرده است، اما صنعت نیازمند الگوهایی هست که گرههای آن در دستان تولیدکنندگان و صنعتگران است.
گفتنی است در این مراسم، دکتر علی سرزعیم؛ اقتصاددان، چشم اندازی از اقتصاد کشور در سال جاری و نحوه مواجهه صنعتگران با سناریوهای احتمالی را ارائه داد.