همایش و نمایشگاه

خداحافظی با ترافیک و آلودگی هوا تهران

تهران آینده باید با آلودگی هوا، ترافیک و سستی زمین خداحافظی کند.

به گزارش عصرسازندگان، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در گردهمایی”تهران آینده؛ یک شهر، یک برنامه” با اشاره به جمله فوق و همچنین مشکلات آلودگی هوا، ناپایداری فضاهای کالبدی، ترافیک و بی‌مسکنی و بدمسکنی، یادآور شد: توزیع نامناسب خدمات در شهر و عدم ایجاد شرایط مناسب برای زیست، مجموعه‌ای را پیش روی ما قرار داده است که اگر بر مبنای برنامه چهارم توسعه، با همکاری یکدیگر طرح جامعی را تصویب کنیم، امکانی ایجاد می‌شود تا از هر نقطه مبتنی بر طرح تفصیلی برگرفته از طرح جامع، اقدامی انجام دهیم که یک نقشه کامل و معناداری را نشان دهد؛ نقشه‌ای که امروز وجود ندارد.

رفع آلودگی هوا نیازمند طرح جامع شهری

شهردار تهران با تاکید بر این که امروز شهر ما کاریکاتوری است، گفت: اگر ما شهر و جامعه را در هم آمیخته تصور کنیم، ضرورت دارد یک نگاه از کل به جزء داشته باشیم که مبتنی بر نیازهای یک جامعه با مختصات تهران و شرایط خاص آن باشد و امیدواریم با مشارکت اهل علم، طرح تفصیلی را تدوین کنیم.

زاکانی افزود: پایتخت مناسب سازی نشده است و از نظر معماری به گونه‌ای تنظیم نشده که خدمات را در تمام نقاط ببینیم؛ برای رفع مشکلات ترافیک، آلودگی هوا، توزیع خدمات مناسب و ایجاد هویت بصری برای شهر نیاز به بازنگری در طرح جامع شهری داریم.

وی با بیان اینکه تهران ۲۳۸ سال است که پایتخت ایران است، اظهار داشت: در این سالها تهران هیچگاه مبتنی بر الگوی صحیحی ساخته نشده است و از ابتدا یک نگاه چارچوب‌مندی بر شهر وجود نداشته تا کالبد شهر را مبتنی بر نیاز آن طراحی کنند.

شهر مطلوب؛ بدون ترافیک و آلودگی هوا

شهردار تهران با بیان اینکه باید با توجه به عرض، طول و جغرافیای تهران، طرحی را ترسیم کنیم، گفت: جغرافیای ۷۰۰ کیلومتری تهران به ما می‌گوید که برگردیم و فراز و نشیب‌ها را ببینیم و ناظر بر نقطه مطلوب خود چشم‌اندازی را تعریف کنیم که اهل علم را قانع کند و مردم امیدوار و قانع شوند که مسیر ما درست است.

زاکانی تاکید کرد: با توجه به اینکه ۹۳۰ هزار قطعه بنای فرسوده در تهران وجود دارد که اگر عمر مفید یک ساختمان را ۳۰ سال در نظر بگیریم باید هر سال ۲ تا سه درصد از این تعداد نوسازی شود ولی این اتفاق نیفتاده لذا به شدت دنبال ترسیم یک الگو هستیم تا طرح جامع مطلوبی را داشته باشیم و گوشه گوشه شهر را مبتنی بر آن تغییر دهیم.

وی ادامه داد: ما به دوره‌ای رسیدیم که طرح جامع شهر تهران بازنگری شود. نگاهی که در گذشته مقدمه تصویب چنین طرحی بوده، امروز پس از دو دهه کامل‌تر و واقع بینانه‌تر شده و کل شهر را در یک پیکره واحد می بیند؛ لذا زمان آن رسیده تا شهر مطلوب را ترسیم کنیم.

رویداد “تهران آینده؛ یک شهر، یک برنامه”، در پایان این مراسم، به صورت رسمی افتتاح شد.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button