وزارت راه و شهرسازی

جزئیات اولین جلسه تشکل‌های حرفه‌ای و وزارت راه و شهرسازی؛ تحول مسکن و ساختمان در راه است (۱)

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان کشور با حضور خانم وزیر، معاونان وی در حوزه مسکن و شهرسازی و رسانه عصرسازندگان در شامگاه سوم اردیبهشت ماه برگزار شد.

به گزارش عصرسازندگان، دستورالعمل مشارکت مدنی آماده به ابلاغ، تصویب بسته مسکن استیجاری، تنظیم مصوبه شهرک‌های تخصصی، راه اندازی کارگروه رفع موانع تولید و عرضه مسکن و ساختمان در شورای عالی مسکن و تغییر و اصلاح مصوبات و فرآیندها؛ عمده موارد اعلامی در اولین دیدار خانم وزیر با تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان کشور بود.

قابل ذکر است؛ دغدغه‌های تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان و چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی صنعت ساختمان؛ مهمترین اهداف برگزاری این جلسه بود.

اولین دیدار خانم وزیر با تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان 

فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی در اولین جلسه خود با تشکل‌های حرفه‌ای؛ وظیفه دولت را تسهیل فرایندها، تغییر و اصلاح مصوبات، بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با هدف جلب اعتماد سرمایه‌گذار و ایجاد تحول در بازار مسکن عنوان کرد.

در ابتدای این نشست روسای انجمن‌های انبوه‌سازی استان‌ها به تشریح مسائل و مشکلات موجود در  صنعت ساختمان، تخصیص اراضی و ضوابط شهرسازی، بافت فرسوده، مشکلات بانک‌ها در تامین منابع مالی و پرداخت تسهیلات، مالیات، تامین اجتماعی، بهینه‌سازی طراحی ساختمان، نیروی انسانی حرفه‌ای و … پرداختند.

در ادامه، وزیر راه و شهرسازی پس از شنیدن مسائل و مشکلات تشکل‌های حرفه‌ای بخش مسکن و ساختمان با اشاره به «دستورالعمل طراحی، ساخت و بهره‌برداری» بر ضرورت توجه ویژه به بخش بهره برداری تاکید کرد و گفت: اکثر شماها به حق گله داشتید. دستورالعمل طراحی، ساخت و بهره‌برداری یک زنجیره به هم متصل است و باید با هم‌فکری یکدیگر قدم‌هایی در راستای افزایش بهره‌برداری برداریم.

صادق ادامه داد: باید از تنوع طرح‌هایی که در بخش مسکن و ساختمان سیاست‌گذاری شده و اکنون جزئیات آسیب‌های آن هویدا شده است، عبرت گرفت.

وی افزود: متاسفانه به دلیل رفتار دولتی ما، مدیریت صحیحی تاکنون انجام نشده است. شما از مردم جدا نیستید و بصورت گزینشی گزیده‌ای از اتفاقات و آسیب‌هایی هستید کنار مردم. تاثیر بخش خصوصی به مراتب بیشتر از دولت است. مدام می‌شنویم که قبلی‌ها می‌توانستند انجام بدهند ولی انجام ندادند و حتما شما نمی‌توانید که انجام نمی‌دهید. همانطور که ما مدام از رونق ساخت و ساز صحبت می‌کنیم بهتر است بدانیم که جایی باید طوری مدیریت کرد که ساخت و ساز جای درست انجام شود تا هزینه‌هایی مالی و اجتماعی بیشتر بر مردم تحمیل ‌نکنیم.

-گویی خانم وزیر معتقد است: “گاهی نساختن؛ عین ساختن است.”

وزیر راه و شهرسازی، از آماده بودن دستورالعمل مشارکت مدنی برای ابلاغ خبر داد و گفت: دستورالعمل مشارکت باید طوری نوشته شود که دولت سمت سرمایه‌گذار باشد.

 

صادق تاکید کرد: قطعا وزیر راه و شهرسازی نماینده مدافع صنعت ساختمان است. من انبوه سازان را به مثابه واقعی توسعه‌گران و سرمایه‌گذاران می‌شناسم.

وی به بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: صدای شما را شنیدم و نسبت به بعضی از مسائل مطرح شده حساسیت بیشتری دارم. جای خوشحالی‌ست که توسعه‌گران ما تاکید می‌کنند که “بافت فرسوده را دریابید”. ما طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ضوابط تشویقی برای بافت‌های فرسوده در نظر گرفته‌ایم. باید هر استانی به تناسب هرشهر خود از ضوابط ویژه همان شهر استفاده کند که به نظر می‌رسد این اتفاق در بسیاری از شهرها نیفتاده است. این موارد باید در جلسه‌ای با شهرداران، مدیران کل و نماینده جامعه انبوه ساز مطرح ‌شود.

صادق در ادامه به تشریح مفهوم توسعه شهری از منظر انبوه سازی در ارتفاع و در سطح، بازآفرینی بافت فرسوده و مشوق‌های آن، همچنین افزایش محدوده شهری با هدف تنظیم بازار زمین پرداخت و به اقدامات انجام شده همچون مصوبات، ابلاغیه‌ها و  دستورالعمل‌های مربوط  به شهرک‌سازی و بلندمرتبه‌سازی در استان‌های مختلف از جمله استان‌های شمالی اشاره کرد و گفت: من به شهرک بیشتر از شهر جدید اعتقاد دارم. ما در شهرک‌سازی به مراتب زودتر به اهداف مورد نظر دست پیدا می‌کنیم و در همین رابطه مصوبه شهرک‌های تخصصی برای ارائه خدمات ویژه به مردم نیز تنظیم شده است.

وی افزود: قطعا توجه سرمایه‌گذار جز با اعتماد سازی اتفاق نمی‌افتد، شما سالها زحمت کشیدید و سالها هم مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اید. اعتماد را با تنظیم‌گری و تغییراتی در بعضی از فرایندهایی که دربخشنامه‌ها صادر شده، می‌توان ایجاد کرد. من به انبوه‌سازی، توسعه‌گری و سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و ساختمان اعتقاد قلبی و عملی دارم.

وزیر راه و شهرسازی، از آماده بودن دستورالعمل مشارکت مدنی برای ابلاغ خبر داد و گفت: دستورالعمل مشارکت باید طوری نوشته شود که دولت سمت سرمایه‌گذار باشد.

وی به بسته مسکن استیجاری نیز اشاره کرد و افزود: بحث بسته مسکن استیجاری مصوب شده است و هدف از تصویب این بسته در شورای‌عالی مسکن؛ ایجاد بستر اجاره‌داری حرفه‌ای از جانب دولت در راستای تنظیم‌گری و تسهیل‌گری در بازار اجاره است. امیدواریم، با همفکری همدیگر قفل مسکن باز شود.

وزیر راه و شهرسازی در انتها گفت: از تشکل‌های حرفه‌ای مسکن و ساختمان حاضر در این جلسه می‌خواهیم تا با ارائه نقطه نظرات دلسوزانه خود این وزارتخانه را در تسهیل فرایندها همراهی کنند.

حبیب الله طاهرخانی؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به راه‌اندازی کارگروه رفع موانع تولید مسکن خبر داد و گفت: در شورای عالی مسکن کارگروه رفع موانع تولید و عرضه مسکن با حضور دستگاه‌های مختلف و حتی بخش‌خصوصی تشکیل خواهد شد و مسائل مرتبط با شناسایی مشکلات، تدوین چهارچوب‌ها، قوانین و مقررات و …. مطرح خواهد شد.

در این نشست حبیب الله طاهرخانی؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از راه‌اندازی کارگروه رفع موانع تولید مسکن خبر داد و گفت: کارگروه رفع موانع تولید و عرضه مسکن در شورای عالی مسکن با حضور دستگاه‌های مختلف حتی بخش خصوصی تشکیل خواهد شد و مسائل مرتبط با شناسایی مشکلات، تدوین چهارچوب‌ها، قوانین و مقررات مربوط به شهرداری، تامین اجتماعی، مالیات و …. بررسی خواهد شد.

وی افزود: در بحث نظام مهندسی نیز مشکلات موجود را گام به گام مرتفع خواهیم کرد.

طاهرخانی بر ضرورت برخورداری از دیدگاه مشترک بین دولت و بخش خصوصی با هدف هم‌افزایی و رفع مشکلات تاکید کرد و اظهار داشت: خود دولت هم بر تمامی مشکلات واقف است و متوجه هستیم که در وضعیت خاصی قرار داریم و ساخت‌وساز نیاز به حمایت دارد، اما صنعت ساختمان نیز باید در مورد قوانینی که برایش ترسیم می‌کنند حساس باشد.

وی تاکید کرد: هم تسهیل امور و هم رفع موارد تولید و عرضه مسکن در دستور کار قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا