تب استان سازی تهران را گرفتار کرده است
زهرا نژادبهرام؛ عضو شورای شهر پنجم شهر تهران
در خبرها امده است که وزارت کشوربه دنبال حل مسائل مرتبط بر اداره و نظارت شهرهای حاشیه غربی تهران به دنبال تشکیل استان تهران غربی شامل شهرهای اسلامشهر و پرند و … است ؛ این خبر درکنار لایحه بر زمین مانده مدیریت واحد شهری در مجلس شورای اسلامی از یک سو و طرح های انتقال پایتخت به برخی استانها از سوی دیگر این نگرانی را حاصل کرده که عزمی برای حل مسائل تهران در کانونهای تصمیم گیری وجود ندارد !
بی پاسخی به طرح ها و لوایح قبلی و بر زمین ماندن مسئله اداره شهر تهران و شهرهای پیرامونی شاید از جدی ترین دلایل روی آوری به این استان سازی باشد !
تهران کلان شهری با بیش از ۱۲ میلیون نفر جمعیت در روز و حدود ۹ میلیون نفر درشب بزرگترین شهر کشور از منظر جمعیت و مقیاس است که مسائل و مشکلات جدی در بخش های گوناگون دارد؛ که بخش بزرگی از آن به دلیل مرکزیت اقتصادی ، فرهنگی وسیاسی آن است!
درسال ۱۳۸۹ تشکیل استان البرز با رویکرد پاسخ دهی به نیازهای مردم بود اما خروجی ان متفاوت از انتظار طراحان بود و مسائل کرج و تهران و شهرهای پیرامونی آن همچنان مسئله تهران،باقی ماند ! از اداره مترو هشتگر د توسط شهرداری تهران گرفته تا تردد روازانه میلونها سفر میان تهران و کرج و شکل گیری شهرک ها و تاسیسات متفاوت خدماتی و نسبتا شهری، در میانه این مسافت جملگی بیانگر نا کارآ مدی این طرح بود ؛
هر چند ممکن است دسترسی به برخی خدمات دراین شهر و شهرهای پیرامونی آن صورت گرفته باشد اما اشتراکات البرز و تهران فراتر از آن است که با توجه به این خدمات محدود مسائل آنها مرتفع گردد از دانشگاههای تهران که مستقر در کرج هستند تا سازمان ملی استاندارد که در این شهر است و ….. جملگی بیانگر ارتباط ارگانیک و تنگاتنک میان این شهر و تهران است ،چرا که حل مسائل شهرهای پیرامون کلان شهرها و علت تشکیل آنها چه آنها که سابقه قدیمی دارند و چه آنها که تازه تاسیس هستد نیازمند طرحی دیگر است !
تهران نیازمند قانونی از جنس کلان شهری است نه آنکه با تجزیه آن به قطعات کوچکتر امکان حل مسئله وجود داشته باشد.