همایش و نمایشگاه

ایمنی پیش نیاز توسعه پایدار شهری

اولین همایش فناوری‌های مهندسی ایمنی حریق با رویکرد حریق در نماهای ساختمانی برگزار شد.

به گزارش عصرسازندگان، در همایش فناوری‌های مهندسی ایمنی حریق که با موضوع بررسی حریق بیمارستان گاندی در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، مسائلی همچون ایمنی، اقدامات پیشگیرانه و نقش آموزش در مورد کاهش وقوع حوادث و حریق مورد بررسی قرر گرفت.

اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از حوادث و حریق

قدرت‌الله محمدی؛ مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: روزانه به‌طور متوسط ۱۵۰ حادثه حریق در تهران رخ می‌دهد که با اقدامات پیشگیرانه توسط سازمان آتش‌نشانی می‌توان از وقوع بسیاری از این حریق‌ها جلوگیری کرد.

محمدی با اشاره به سالروز حادثه ریزش ساختمان متروپل گفت: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از سال‌ها قبل به موضوع ایمنی ساختمان‌ها ورود کرده بود، اما این حادثه حساسیت بعضی دیگر از دستگاه‌ها را نیز افزایش داد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران به حادثه پلاسکو نیز اشاره کرد و گفت: اگر در ساختمان پلاسکو به موضوعات پیشگیرانه و کاربری‌ها توجه شده بود و اگر هشدارها را جدی می‌گرفتند، آن حادثه تلخ رخ نمی‌داد. ۱۶ آتش‌نشان فداکار ما شهید شده و جان خود را دادند تا به ایمنی توجه شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه ما در آتش‌نشانی با برخی از سازندگان مسکن و مالکان جنگ داریم، گفت: ما امروز با برخی از مالکان و دستگاه‌ها می‌جنگیم تا زنده بمانند و آسیب نبینند. برخی با ما طوری در برابر ایمن‌سازی مقاومت دارند که انگار در یک جنگیم.

وی در بخش دیگر از اظهارات خود با بیان اینکه آتش‌نشانی ایمنی ۵۴ هزار ساختمان را در تهران پایش کرده است، گفت: از این تعداد نزدیک ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها نمای کامپوزیت دارد که این نما طی مدت سه دقیقه می‌تواند با اشتعال نابود ‌شود، مانند نمای بیمارستان گاندی که سریع مشتعل شد.

اهمیت ایجاد فرهنگ تقاضای ایمنی حریق

مهدی بستانچی؛ مدیر عامل گروه صنعتی بستانچی اظهار داشت:‌ ایمنی مساله مهمی است که متاسفانه آنطور که باید در کشورما به آن توجه نمی‌شود. جالب است که مردم هنگام خرید یک خانه به جنس دستگیره در و شیرآلات و … هم توجه می‌کنند، اما به ایمنی آن توجهی ندارند و برایشان سوال نمی‌شود که مصالح و مقاومت یک ساختمان چطور است. این موضوعی است که باید با فرهنگسازی و تغییر قوانین نسبت به آن اقدام شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بستانچی ادامه داد: ما در کل کشور ۱۳۴ هزار ساختمان ناایمن داریم همچنین در تهران ۳۳ هزار ساختمان ناایمن داریم که وضعیت حدود ۷۱ ساختمان بحرانی است. به عبارتی با وضعیت این ساختمان‌های بحرانی باید بگوییم که ۷۱ ساختمان دارای وضعیت مشابه پلاسکو و متروپل هستند و در پایتخت فعالیت دارند.

بستانچی ادامه داد: متأسفانه در مورد نمای ساختمان‌ها نیز دستورالعمل مناسبی نداریم و بسیاری از کارفرماها و سازندگان ساختمان مسأله ایمنی را کار فانتزی می‌بینند. بنابراین باید فرهنگ سازی شود و تقاضا میان مردم ایجاد شود.

اهمیت ایمنی و پایداری در زیست بوم شهری

شراره کامرانی؛ دبیر انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران پیرامون واکاوی مبتنی بر ادراک مسئولانه موضوعات ایمنی حریق و پایداری در زیست بوم شهری ایران صحبت کرد و با اشاره به اهمیت زیست بوم شهری، ادامه داد: نسبت رشد شهری در ایران بسیار بالاست. در سال ۱۴۳۵، ۸۲.۵ درصد جمعیت ایران را جمعیت شهری، تشکیل می‌دهد که باعث بالارفتن تراکم شهرها خواهد شد و به همین میزان، آمار خطرها هم بالا خواهد رفت.

این جامعه شناس ادامه داد: پایداری زیست محیطی و اقتصادی در توسعه شهری پایدار و مسکن پایدار اهمیت دارد. همچنین مسئولیت فردی و اجتماعی در جلوگیری از حوادثی مانند حریق مهم است.

وی ادامه داد: موضوع حریق نما فقط مربوط به ایران نیست. به طوری که بعد از موضوع حریق برج گرنفل تعداد ساختمان‌ها با این نما در اروپا کاهش پیدا کرد.

اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش حوادث و حریق

سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در حاشیه این همایش، گفت: در زمینه کاهش حوادث به ویژه حریق نیاز به فرهنگ‌سازی داریم و این موضوع با آموزش امکان پذیر خواهد بود. همه دستگاه‌ها وظیفه دارند تا آمار حوادث کاهش یابد.

وی افزود: شهروندان باید نماهای خطرناک ساختمان محل سکونت خود را جدی بگیرند و ساختمان‌هایی که نمای قابل اشتعال دارند باید تعویض شده و راه‌های خروج ساختمان‌ها  باز باشد و درهای پله‌های فرار هم چک شود.

ملکی ادامه داد: در بحث ایمنی تولید علم نداشتیم و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از همکاری با نخبگان در حوزه تجهیزات و علوم روز و پیشرفته استقبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله گذار در آتش نشانی قرار داریم و بروزرسانی‌ها و پیشرفت های خوبی انجام شده است.

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button