معماری

ایستگاه مترو تهران برنده جایزه معماری شد

پلازای ایستگاه مترو جهاد تهران برنده جایزه مؤسسه سلطنتی معماران بریتانیا (ریبا) شد.

به گزارش عصرسازندگان، مؤسسه ریبا جوایز بین‌المللی معماری خود را هر سال به پروژه‌هایی اعطا می‌کند که از مرزهای معماری و استانداردهای عالی موجود فراتر می‌روند.

در سایت مؤسسه سلطنتی معماران بریتانیا آمده است که این پروژه‌ها نمایانگر یک تغییر فرهنگی عمده در شیوه طراحی و ساخت در معماری برای نسل‌های امروز و آینده است.

ایستگاه متروجهاد، ایستگاهی است که با توجه به معماری اصیل ایرانی و با استفاده از مصالح بومی مانند آجر عملیاتی شده است. آرشیتکت‌ها از عناصری مانند سازه‌های قوسی و محراب شکل و ۳۰۰ هزار آجر در طراحی این پلازا بهره برده‌اند. عرصه ۲۵۰۰ متری این میدانگاه و مساحت داخلی ۸۰۰ متر مربع، فضای آزادی را برای مکث و گفت‌وگوی شهروندان و استراحت آنها فراهم کرده است. این ایستگاه به‌ عنوان نخستین ورودی متفاوت متروی تهران پیاده و عملیاتی شده است.

هر پروژه شخصاً از سوی یک نماینده محلی که «ریبا» منصوب کرده است، بازدید و بررسی شده است.

پلازای ایستگاه مترو جهاد بازسازی ایستگاهی در یک تقاطع شلوغ و پرترافیک در تهران است که به طرز عجیبی ساده به نظر می‌رسد.

به گفته این مؤسسه، در این پروژه یک زیرساخت حمل و نقل به یک محلی دیدنی و فضای عمومی جدید تبدیل شده است.

همچنین، این ایستگاه سال گذشته جایزه «دزین» را نیز از آن خود کرده است. این جایزه از میان ۵۰۰۰ طرح گوناگونی که از نقاط مختلف دنیا برای دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود، برگزیده شد.

گفتنی است پلازا، به آن دسته از فضاهای عمومی گفته می‌شود که در دل شهرها قرار دارند و در واقع، فارغ از ابعاد تجاری، صرفاً کارکردی پاتوق‌گونه برای شهروندان دارند. پلازاها عمدتاً محل شکل‌گیری بخشی از خاطره‌های جمعی شهروندان هستند که در پاره‌ای از موارد، این خاطره‌ها می‌توانند شکل سیاسی هم به خود بگیرند.

پلازاها محلی برای جمع شدن شهروندان، قرار ملاقات و گفتگو هستند و به همین دلیل، برای لحظاتی شهروندان را از استرس‌های شهری دور می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا