یادداشت

مذاکرات ایران و آمریکا تأثیر مستقیم بر صنعت لوازم خانگی داخلی دارد

در صورت توافق مذاکرات، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت محصولات را شاهد خواهیم بود چراکه با ایجاد ارتباط با جهانی و با ورود دانش فنی و ماشین آلات و مواد اولیه به کشور، تولید با شرایط بهتر و توسعه همراه می‌شود.

علیرضا دانیالی؛ رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران

این روزها بخش مهمی از شاخص‌های اقتصادی تحت تاثیر مذاکره‌ صورت گرفته در عمان است. گرچه مشکلات کشور یکسره محصول تحریم‌ها نیست و سهم ناکارآمدی در داخل نیز پررنگ است اما لغو تحریم‌ها و ایجاد فرصت حضور در اقتصاد جهانی می‌تواند مانند یک راه تنفس، برای اقتصاد بحران‌زده ایران باشد.

چنان که در سال ۹۵ این طور بود و برای اولین بار در سال‌های پس از انقلاب رشد اقتصادی دو رقمی شد. هر چند آن رشد، با کیفیت به حساب نمی‌آید.

بخش مهمی که در سال‌های اخیر مورد بی‌مهری قرار گرفت صنعت لوازم خانگی بود که به اعتقاد بسیاری از فعالان و کارشناسان اقتصاد کشور توانست به طور کامل بازار ایران را  تامین کرده و به رغم تمام محدودیت‌ها با افزایش کمی و کیفی توانست نیاز بازار داخلی را تامین نماید. اما باید دید این صنعت با موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا با چه سرنوشتی مواجه خواهد شد؟

امید می‌رود مسوولان کشور برای تامین منافع اقتصادی و ملی مردم ایران با جدیت گام بردارند و در آینده نزدیک شاهد گشایش اقتصادی – ملی باشیم. بی‌شک با به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و امریکا شاهد کاهش ادامه‌دار نرخ ارز در بازار و خالی شدن حباب سکه و طلا نیز خواهیم بود.

نوسانات ارزها به ویژه در پی تغییرات سیاسی و اقتصادی، تأثیرات قابل توجهی بر بازارهای جهانی و اعتماد سرمایه‌گذاران دارد . اما انتظار می‌رود با موفقیت این مذاکرات شاهد رشد قدرت خرید و سطح رفاه مردم، بهبود شاخص‌های اقتصادی و رشد اقتصاد کشور را شاهد باشیم.

یکی از موانع اصلی تولید در کشور بالارفتن هزینه‌ها تحت تأثیر تحریم‌ها است. در این شرایط رقابت‌پذیری جهانی تولیدات ما کاهش داشته که در صورت موفق بودن مذاکرات شاخص اقتصادی کشور نیز به سطح مطلوبی خواهد رسید.

پس از موفقیت در مذاکرات صنعت ایران راهی طولانی در پیش دارد مورد دیگری بود که دانیالی به آن پرداخت و افزود: با مصوب شدن پیوستن به FATF از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام قطعا گام بزرگ دیگری در گشایش اقتصادی در سال ۱۴۰۴ برداشته خواهد شد.

مذاکرات ایران و آمریکا تأثیر مستقیمی بر صنعت لوازم خانگی ایران دارد. در صورت توافق، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت محصولات را شاهد خواهیم بود چراکه با ایجاد ارتباط با جهانی و با ورود دانش فنی و ماشین آلات و مواد اولیه به کشور، تولید با شرایط بهتر و توسعه همراه می‌شود.

نباید از نظر دور داشت که تولیدکنندگان داخلی به رغم تمامی محدودیت‌های داخلی و خارجی به نحو شایسته توانستند انتظارات مردم و برخی کشورهای خریدار لوازم خانگی ایرانی را برآورده سازند، این در حالی است که در صورت تشدید تحریم‌ها، چالش‌هایی مانند افزایش قیمت و محدودیت در واردات قطعات به وجود می‌آید. در هر صورت، تولیدکنندگان باید راهکارهای منعطفی برای بقا در هر دو سناریو داشته باشند.

امید است با ایجاد روابط سیاسی و اقتصادی با دنیا و خروج از تحریم‌ها و عضویت در ‌ FATF، شرایط برای حمایت از تولید کالای ایرانی فراهم شده و بتوان با افزایش مستمر رشد اقتصادی و رشد تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه هر ایرانی، به سمت رفاه و رشد توسعه پایدار کشور گام‌های بزرگی برداشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا