یادداشت

سراها به ایجاد بازار کاذب دامن میزنند

اکبر پازوکی؛ رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران

فروشگاه‌های لوازم خانگی با تبلیغات نامتعارف و درج نشدن قیمت مصرف‌کننده روی اجناس به ایجاد بازار کاذب دامن زده‌اند، این رویکرد خود موجب شده است که کالاها بیشتر از طریق تبلیغات به فروش برسند و قیمت‌ها به شکلی غیرشفاف تعیین شوند، از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت‌ها بسیاری را مجبور به خرید اقساطی کرده است، در این میان نقش بانک‌ها به وضوح مشهود است، به جای اینکه سرمایه به سمت تولید هدایت شود، به سمت توزیع و فروش سوق داده شده است، اعتباری که پیش از این در اختیار کسبه بود، اکنون به فروشگاه‌ها منتقل شده و این تغییر تأثیرات منفی بر اقتصاد و تولید گذاشته است.

فروشگاه‌های لوازم خانگی کوچک با توجه به اینکه تبلیغات محیطی ندارند و تنها تبلیغ آن‌ها پیشینه و اعتبارشان است، نمی‌توانند در برابر آگهی‌های فروشگاه‌ها و سراهای بزرگ مقابله کند، علاوه‌بر تبلیغات، اعتبار پولی است که به این فروشگاه‌ها داده می‌شود، رهبر معظم انقلاب چند روز گذشته صحبتی درباره تسهیل امور تولید، افزایش تولید با مشارکت مردم و دوری از تجمل‌گرایی کردند، اما روند کنونی این فروشگاه‌ها موجب شده است که کسبه بسیاری روبه تعطیلی بروند.

فروشگاه‌های لوازم خانگی کوچک توانایی مقابله با تبلیغات سراها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ را ندارند و این خود موجب می‌شود که عامه مردم فکر کنند کسبه‌ای وجود ندارد، در حالی که طبق سخنان امام خمینی انقلاب به‌وسیله اصناف و بازاریان به پیروزی رسید و جنگ نیز توسط این اصناف اداره شد، در حال حاضر در جنگ اقتصادی حاکم اصناف و بازاریان پیش‌قدم هستند.

یکی دیگر از مشکلات اساسی نبود نظارت بر سراها و فروشگاه‌های بزرگ است، همچنین تاکنون شاهد آن نبوده‌ایم که در صدا و سیما به بازرسی‌های اصناف، وزارت صمت و تعزیرات بر آن اشاره‌ای شده باشد، فروشگاه‌ها قیمت مصرف‌کننده ندارند، اما به تمام بازاریان و زیرمجموعه‌های لوازم خانگی الزام استفاده و درج قیمت مصرف‌کننده ابلاغ شده است، همچنین در پویش دو درجه کمتر، زمانیکه این سراها تا ساعت ۲:۰۰ بامداد باز هستند، آیا از سیستم گرمایش و سرمایش استفاده نمی‌کنند؟ بار ترافیکی ندارند؟ تمام این مسائل موجب ایجاد دوگانگی می‌شود که خود موجب نارضایتی کسبه شده است.

ماهیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است به‌ویژه در بازه زمانی هم‌گیری کرونا به شکل قارچ‌گونه افزایش پیدا کرده‌اند و برای خود نیز اتحادیه تشکیل داده‌اند.

طبق سخنان مقام معظم رهبری بانک‌ها حق دخالت، دلالی و بنگاه‌داری ندارند و پول و سرمایه بانک‌ها باید به تولید تزریق و در این حوزه جریان پیدا کند، چرا که مصرف‌کننده و تولیدکننده در هر صنفی نیاز به حمایت دارد و باید با خیال راحت بتواند نیازهای خود را در هر زمیه‌ای رفع کند، همچنین بانک‌ها باید پولشان را در تولید سرمایه‌گذاری کنند، اگر بانک‌ها برای خرید مایحتاج (نه تجمل‌گرایی) به مصرف‌کننده وام بدهند، چرخه اقتصاد به حرکت درمی‌آید و تولید داخلی رونق پیدا می‌کند، اما به‌دلیل سودهای بالا (۴۰ تا ۳۰درصد) پول به سمت فروش کالاها می‌رود و این درست نیست؛ در حال حاضر بانک‌ها دلالی و بنگاه‌داری می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا