ساخت و ساز

ساختمانها سرمایه ملی کشور هستند

ساختمانی سرمایه ملی محسوب می‌شود که در فرآیند ساخت آن از مصالح ساختمانی باکیفیت و خدمات آزمایشگاهی استفاده شده باشد.

به گزارش عصرسازندگان، در جریان برگزاری همایش جایگاه خدمات آزمایشگاهی در ارتقای کیفیت ساخت و ساز شهری، ضمن تاکید بر نقش خدمات آزمایشگاهی در ارتقای کیفیت ساخت و سازهای شهری در عین حال بر لزوم صدور پروانه شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی، بر اساس سوابق کار حرفه‌ای شرکت‌ها تاکید شد .

تعرفه خدمات مهندسی ساختمان باید عادلانه شود

حسن تیزمغز؛ مشاور وزیر راه و شهرسازی از اعلام آمادگی وزارت راه و شهرساز ی برای برگزاری جلسات با مهندسان صنف خدمات آزمایشگاهی خبرداد و‌ اظهار داشت: مهندسان باید به جمع بندی در خصوص راهکارهای رفع مشکلات صنف خود برسند و‌ سپس نتیجه نهایی و موارد مدنظر را در اختیار مجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار دهند تا تغییرات مدنظر بر اساس اجماع بین انجمن خدمات آزمایشگاهی و‌ وزارت راه و شهرسازی صورت گیرد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تاکید بر اینکه تعرفه خدمات مهندسی متناسب با کیفیت خدمات مهندسی باید به روزرسانی و‌ عادلانه باشد خاطرنشان ساخت: به روزرسانی تعرفه خدمات مهندسی سبب افزایش ارتقای کیفیت ساخت و سازها می شود و‌ افرایش تعرفه ها باید به گونه ای باشد که هم در بردارنده رضایت مهندسان و‌ هم سازندگان باشد.

تیزمغز همچنین افزایش کیفیت خدمات مهندسی و‌ کیفیت ساخت و سازها را سبب حفظ جان و‌مال مردم دانست و‌ توضیح داد: خدمات بهینه مهندسی سبب افزایش عمر مفید ساختمانها و تولید واحدهای باکیفیت می‌شود که نتیجه آن حفظ جان و‌ مال انسان‌هاست.

مشاور و زیر راه و شهرسازی اذعان داشت: مهندسان در افزایش بهره‌وری ساختمان‌ها نقش بسیار مهمی دارند. آنها با استفاده از تخصص و دانش فنی خود، در برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و نظارت بر ساختمان‌ها،نقش مهمی در ارتقای کیفیت و بهره وری ساختمانها دارند.

وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در جهت تکالیف قانونی خود و رفع دغدغه‌های مهندسان در تمامی  زمینه‌ها پیشگام است اذعان داشت: ساختمانها سرمایه ملی کشور هستند و باتوجه به اینکه تولید مسکن در گرو خدمات مطلوب مهندسی است، بنابراین  باید از تمام ظرفیت‌ها برای رفع دغدغه مهندسان بهره گرفت.

غفلت از خدمات آزمایشگاهی در فرآیند ساخت و ساز مجاز نیست

در ادامه محمدرضا روزبهانی؛ رئیس هیات مدیره انجمن خدمات آزمایشگاهی استان تهران با بیان اینکه صدور پروانه و‌ احراز صلاحیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی باید براساس سوابق کاری شرکت‌ها باشد، بر  لزوم‌ بازنگری در شیوه نامه تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال بکار این شرکت‌های تاکید کرد.

روزبهانی اظهار داشت: اگر ساختمانها با بهترین مصالح ساختمانی ساخته شوند اما در فرآیند ساخت آنها از خدمات آزمایشگاهی بهره گرفته نشود، به هیچ وجه این ساختمانها از کیفیت و ایمنی لازم برخوردار نیستند.

وی با تاکید بر اینکه غفلت از خدمات آزمایشگاهی در فرآیند ساخت ساختمان‌ها سبب به خطر افتادن جان و مال انسان‌ها می‌شود تصریح کرد: بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان باید تمامی ساختمان‌ها فارغ از تعداد طبقات و‌ متراژ آنها مشمول خدمات آزمایشگاهی شوند.

روزبهانی ادامه داد: در صورت عدم انجام آزمایش‌های خاک، اطلاعات دقیق و صحیحی درباره ویژگی‌های خاک و پایداری سازه در اختیار نخواهیم داشت. این ممکن است منجر به اشتباهات در طراحی و اجرای سازه شود و در نتیجه، استحکام و پایداری سازه کاهش یابد.

این مشکل می‌تواند در مواجهه با زلزله، بارهای سنگین یا شرایط آب و هوایی سخت، خطرناک باشد.

وی افزود: آزمایش‌های خاک در ارتقای ایمنی و کیفیت مسکن نقش بسیار مهمی دارند. این آزمایشها با ارزیابی و تحلیل خواص و رفتار خاک‌، به مهندسان و طراحان ساختمان کمک می‌کنند تا از نظر زمین‌شناسی و ژئوتکنیکی، طرح و ساخت ساختمان را بهینه کنند و از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

روزبهانی با تاکید بر اینکه برخی از سازندگان تازه کار، علاقه ای به دریافت خدمات آزمایشگاهی ندارند اظهار داشت: اساسا تعرفه خدمات مهندسی دو درصد از هزینه‌های ساخت مسکن را شامل می شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا