بلوغ صنعت لوازم خانگی در بهرهمندی از فناوری هوشمند
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران: کشور اکنون به درجهای از بلوغ رسیده است تا صنعت لوازم خانگی بتواند در مسیر توسعه از موانع و محدودیتها گذر کند.
به گزارش عصرسازندگان، عباس هاشمی؛ دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار باید حتما مسئله FATF و تحریمها حل شود و تعاملات منطقهای و جهانی افزایش پیدا کند.
اکنون که شرکتهای بزرگ دنیا به ویژه در صنعت لوازم خانگی در حال کار بر روی هوشمندسازی و سازگاری صنعت لوازم خانگی با هوش مصنوعی هستند دولت همچنان روی مؤلفههای ابتدایی از جمله تأمین ارز و مواد اولیه و همچنین تعیین نرخ مانور میدهد و به نظر میرسد برنامهای راهبردی در این حوزه هنوز تدبیر نشده است.
در حال حاضر میلیاردها دستگاه در سراسر جهان وجود دارد که هم اکنون به اینترنت متصل بوده و جزئی از اینترنت اشیا هستند. ورود(IOT)اینترنت اشیاء به زندگی روزمره، جذابیت خاصی به آن داده است؛ کنترل کردن لوازم خانگی هوشمند مانند ماشین لباسشویی، جارو برقی، پلوپز و… از راه دور و در بستر اینترنت، فعالیتهای روزانه را لذت بخشتر کرده است.
حضور قدرتمند هوش مصنوعی در صنعت بحث فراگیر امروز است. با پیشرفت سریع تکنولوژی و نفوذ روزافزون خانههای هوشمند به زندگی خانوادهها، تمایل مصرفکنندگان به استفاده از لوازم خانگی هوشمند نیز افزایش پیدا کرده است. امروزه شرکتهای زیادی در دنیا در حال گسترش اینترنت اشیا و رسوخ به بازار هستند.
اما، واقعیت ماجرا این است که شرایط کشور و نوع سیاستگذاری اقتصادی به ویژه در بخش صنعت لوازم خانگی به گونهای نیست که این تکنولوژی در کوتاهمدت و میانمدت بتواند جای پای خود را به کشور باز کند به ویژه اینکه طی یکی دو سال اخیر وضعیت اینترنت در ایران اصلا جالب نیست. از طرف دیگر سیاستهای دولتی مانند ممنوعیت واردات احتمالا به تنهایی منجر به عقبماندگی ایران در این شرایط خواهد بود، نکتهای که البته خود دستاندرکاران صنایع لوازم خانگی نیز به آن آگاهند.
صنعت لوازمخانگی روی خط توسعه
عباس هاشمی؛ دبیر و رئیس ستاد برنامه ریزی و اجرایی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به حلقه مفقوده این صنعت اشاره کرد و به عصرسازندگان گفت: صنعت لوازم خانگی از نظر تکنولوژی عقب است و تا با زنجیره تامین و ارزش جهانی همگام نشویم، نمیتوانیم به توسعه پایدار در این صنعت امیدوار شویم.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در مورد میزان ارزبری و گردش مالی این صنعت اظهار داشت: رشد کمیت و کیفیت تولیدات داخلی علاوه بر تامین بازار داخلی کشور، رونق صادرات و ارزآوری را به دنبال دارد. ارزبری صنعت لوازم خانگی به طور میانگین ۶/۱ میلیارد دلار است و چیزی در حدود ۴۵ میلیون دلار صادرات دارد. در صنعت لوازم خانگی ۳۰۰ هزار نفر بصورت مستقیم اشتغال دارند و گردش مالی فصل اول ۱۴۰۳ آن در سطح کشور ۵/۶ میلیارد دلار است.
هاشمی موضوع تولید را پیش کشید و افزود: تولید لوازم خانگی از ۵ سال پیش تا کنون سالانه ۱۸ درصد افزایش داشته است. میزان تولید در سال ۱۴۰۲ چیزی در حدود ۱۸ میلیون دستگاه است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به توسعه پایدار باید حتما مسئله FATF و تحریمها حل شود و تعاملات منطقهای و جهانی افزایش پیدا کند. این صنعت توانایی افزایش ظرفیت تولید و صادرات را دارد. کشور اکنون به درجهای از بلوغ رسیده تا بتواند توسعه پیدا کند.
هاشمی در مورد کالاهای صادراتی گفت: کولرآبی، لباسشویی دوقلو و یخچال بیشترین محصول صادراتی به عراق هستند و آبگرمکنهای گازی دیواری و پکیج نیز به ایتالیا و روسیه صادر میشوند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران اظهار داشت: بنگاههای صنعت لوازم خانگی در ایران ۱،۷ تعداد بنگاههای کشور را تشکیل میدهند. سهم صنعت از GDP کشور حدود ۱۳ درصد و لوازم خانگی ۱،۴ درصد است. سهم مالیات صنعت ۶۸ درصد از کل مالیاتهای کشور است که صنعت مالیات سنگینی پرداخت میکند و سهم GDP متناسب با سهم مالیات نیست که باعث کوچکتر شدن صنایع در ایران میشود.
به گفته هاشمی؛ بوش و ولف آلمان در روسیه سهم بازار وسیعی دارند و ایران از این سهم بازار بیبهره نمانده است. اینسپکتورهای این دو برند از واحدهای تولیدی ایران بازدید کردهاند و محصولات دو برند بوش و ولف تحت لیسانس آلمان از ایران به روسیه صادر میشوند.